Gyakran ismételt kérdések

/Gyakran ismételt kérdések
Gyakran ismételt kérdések 2017-03-31T13:57:28+00:00
Milyen internet kapcsolat szükséges a felhasználói oldalon az élvezhető, akadozásmentes közvetítés érdekében? 2015-03-21T06:39:52+00:00

Az élő adás a következő kódolást használja: x264. A Riderline által javasolt internet kapcsolat letöltési sebessége legalább 2 Mbps SD közvetítés esetén, HD közvetítéshez min. 4 Mbps letöltési sebesség szükséges. Ezt a fix sávszélességet kell biztosítania  az internet szolgáltatónak az élvezhető akadozásmentes közvetítéshez, melyet az internet szolgáltató által garantált minimum sávszélességgel kell összeegyeztetni.

Mobil internet esetén 3G HSUPA ill 4G csatlakozás ajánlott GPRS és EDGE nem elegendő sávszélesség a folyamatosan élvezhető közvetítéshez.

Mielőtt bármely élő videót elkezdenéd nézni, győződj meg róla, hogy semmilyen más szoftver, amely alkalmas arra, hogy a sávszélességet csökkentse, illetve a hardvert lassítsa, nem fut a gépeden ill. a hálózaton melyhez csatlakozol. Ellenőrizd, hogy az 1935 port engedélyezett-e a hálózaton, mert céges hálózatokon gyakran blokkolt a streamingek portja.

Ha Android vagy iOS készülékről szeretném nézni a közvetítést, de a videó nem indul el? 2015-03-21T06:34:59+00:00

Amennyiben Android, illetve iOS készülékről néznéd a közvetítést, fontos tudnod, hogy a HTML5 streaminget (amit a Riderline használ) az Android 4.0 verziótól támogatja. Korábbi verzió esetén ajánljuk Riderline TV alkalmazásunkat a Google Play ill Apple Store áruházakban. iOS esetén mar 5.0 verziótól támogatott a HTML5 video stream. Ha az iOS készülék nem nyitja meg a streamet célszerű minden alkalmazást bezárni és kikapcsolni a készüléket 2 percre, hogy a cache (a készülék memóriájában lévő) tárat kiürítse.

Milyen ajánlott minimum PC hardver konfigurációkkal nézhetem a közvetítést akadozásmentesen? 2015-03-21T06:30:00+00:00

A javasolt minimum PC hardver konfigurációk a következők: 

Processzor: Core2Duo (fizikailag többmagos processzor) 2 GHz, Memória : 2-3 GB, Videokártya: min. 256 MB dedikált ram Hardware-es gyorsítás támogatással.  Operációs rendszerek : Windows 7, 8, 8.1; OSX 10.x, Linux Ubuntu

Windows XP nem javasolt mivel valószínű régi kis teljesítményű gépen fut, mely nem rendelkezik elegendő processzor ill. grafikus támogatással.

Amennyiben Android, illetve iOS készülékről néznéd a közvetítést, fontos tudnod, hogy a HTML5 streaminget az Android 4.0-től támogatja. Korábbi verzió esetén ajánljuk Riderline TV alkalmazásunkat a Google Play ill Apple Store áruházakban. iOS esetén már 5.0-tol támogatott a HTML5 video stream. Ha az iOS készülék nem nyitja meg a streamet célszerű minden alkalmazást bezárni és kikapcsolni a készüléket 2 percre, hogy a cache tárat kiürítse.

Az élő adás a következő kódolást használja: x264. A Riderline által javasolt internet kapcsolat letöltési sebessége legalább 2 Mbps SD közvetítés esetén, HD közvetítéshez min. 4 Mbps. Ezt a fix sávszélességet kell biztosítania  az internet szolgáltatónak, melyet a garantált minimum sávszélességgel kell összeegyeztetni.

Mobil internet esetén 3G HSUPA ill 4G csatlakozás ajánlott GPRS és EDGE nem elegendő sávszélesség a folyamatosan élvezhető közvetítéshez.

Mielőtt bármely élő közvetítést elkezdenéd nézni, győződj meg róla, hogy semmilyen más szoftver, amely alkalmas arra, hogy a sávszélességet csökkentse, illetve a hardvert lassítsa, nem fut a gépeden ill. a hálózaton amelyhez csatlakozol. Ellenőrizd, hogy az 1935 port engedélyezett-e a hálózaton (céges hálózatokon blokkolt a streamingek portja)

Milyen szoftver követelményei vannak az akadozás mentes közvetítésnek? 2015-03-21T06:30:54+00:00

Az alábbi specifikus webböngészőket és flash player verziókat ajánljuk, melyek kompatibilitását a Riderline tesztelte:

Flash Player (Adobe) 14.x vagy újabb Internet Explorer (nem javasolt ) 7.0 vagy újabb Firefox (Mozilla) 36.x vagy újabb Google Chrome, Safari

Kérjük, győződj meg róla, hogy internet kapcsolatod és PC/mobil eszközeid hardver konfigurációja megfelelő a Riderline által nyújtott online streaming szolgáltatáshoz.

Honnan tudom milyen közvetítések lesznek a szezonban? 2015-03-21T05:51:27+00:00

Válaszd a Stream / Eseménynaptár menüpontot ahol megtalálhatod a soron következő eseményeinket részletes leírásokkal, időpontokkal és előfizetési lehetőségekkel. Az egész éves terveinket a Szolgáltatások / Video- DVD rendelés menüpont alatt a Következő események címszó alatt találhatod.

Nem látom a előfizetést visszaigazoló e-mailt mit tegyek? 2015-03-21T05:53:53+00:00

Általában Gmail fiók esetén szokott ez a probléma előjönni. Ha a rendelésről nem kaptál visszaigazoló e-mailt és automatikus számlát online fizetés esetén, kérjük nézd meg a SPAM fiókot valószínűleg a gmail oda rakta, mivel azt hiszi hogy levélszemét az automatikus üzenetküldés miatt. Ha ott sem találod a visszaigazoló levelet, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot.

Elfelejtettem a jelszavam mit tudok tenni? 2015-03-21T05:56:49+00:00

Ezzel nincs komolyabb probléma, csak a regisztrációkor megadott e-mail címet kell megadni az Elfelejtettem a jelszavamat gombra kattintás után és a rendszer automatikusan kiküld egy levelet ahol könnyedén megváltoztathatod a jelszavad vagy újat hozhatsz létre a felhasználói fiókodhoz. Fontos, hogy a regisztráció alkalmával létező e-mail címet adj meg, hiszen csak ezzel lehet bármilyen változtatást kérni.

Szeretnék az oldalon reklámozni ez hogyan lehetséges? 2015-03-21T05:59:10+00:00

Vedd fel velünk kapcsolatot és több reklámfelület közül választhatsz, segítünk neked, hogy a legmegfelelőbb szegmenst célozhasd meg és egyedi árat biztosítunk csomagban történő rendelés esetén.  Kapcsolat felvételért kattints ide.

Lehet egy időben több előfizetésem? 2015-03-21T06:01:08+00:00

Nem! Egy felhasználóhoz egyszerre csak egy előfizetést tudunk kezelni. A credit pontok felhasználása után tudsz újabb credit pontokat vásárolni ezáltal az előfizetésed meghosszabbítani.

Egy előfizetést többen is használhatunk? 2015-03-21T06:02:45+00:00

NEM! Egy előfizetéshez csak egy felhasználói bejelentkezést engedélyezünk. Ha valaki több helyről próbál bejelentkezni, akkor azt a rendszer automatikusan elutasítja.

Táblagépen és mobilon is tudom nézni a közvetítést? 2015-03-21T06:04:51+00:00

Igen. Töltsd le alkalmazásainkat az AppStore vagy Play áruházból és máris nézheted az élő közvetítést. Egy felhasználó egyszerre csak egy eszközön tudja nézni a közvetítést. A többszöri bejelentkezést a rendszer automatikusan elutasítja.

Hogyan tudok fizetni? 2015-03-21T06:06:04+00:00

Több fizetési mód közül is választhat.

 

01. Személyesen a versenyek helyszínén a Riderline standjánál

02. Online banki átutalással

03. Online azonnali fizetés PayU (Bánkártyával)

Hogyan tudok előfizetni? 2015-03-21T06:17:10+00:00

Első lépésként regisztrálnunk kell magunkat az oldalra amit az alábbi linket meg tudod tenni. (Kattintson ide). Ha a regisztráció megtörtént jelentkezz be. A bejelentkezést jobb oldalt felül, a menüben találod meg. Ha ez sikerült válaszd ki a Credit menüpontot. Itt kiválaszthatod a neked megfelelő Credit csomagot. Felhívjuk figyelmed hogy egy felhasználó egy időben csak egy eszközön jelentkezhet be, ezért a felhasználó neved és jelszavad bizalmasan kezeld. Ha valaki több eszközön próbál bejelentkezni ugyanazzal a felhasználónévvel és jelszóval, akkor azt a rendszer automatikusan elutasítja. A megvásárolt Crediteket korlátlan ideig felhasználhatod. Egy-egy közvetítés vagy szolgáltatás meghatározott Credit pontért lesz elérhető. A számlád egyenlegéről (felhasználható Credit pontjaidról) mindig kapsz értesítést e-mailben. Ha kiválasztottad a számodra megfelelő csomagot, kattints a megrendelés fülre és elindul a fizetés. A előfizetéshez töltsd ki a adatokat. Ha nem szeretnél online előfizetni, megteheted a versenyek helyszínén is a Riderline standjánál ez esetben a fizetési folyamatot elvégezzük helyetted és készpénzben fizetheted ki a kiválasztott csomag ellenértékét. Ha pedig online vásárolsz kettő fizetési mód között választhatsz. A normál banki átutalás, amikor kézzel indítasz tranzakciót, vagy fizetsz be a cég bankszámlájára. Vagy online a Payu Magyarország biztonságos titkosított csatornáján keresztül azonnal fizethetsz.

Online fizetés esetén az aktiválás azonnali. És rögtön élvezheted az élő közvetítést és a fizetős tartalmakat. A helyszíni készpénzes fizetés esetén a regisztráció és fizetés után természetesen rögtön aktiváljuk a fiókod. Normál banki átutalás esetén átfutási időre kell számítani, mely esetenként több napot is igénybe vehet. A aktiválásról e-mailben értesítünk.

Kell-e regisztálni a oldalra? 2015-03-21T06:18:00+00:00

Az ingyenes tartalmakat regisztráció nélkül bármikor nyomon követheted. Ha élő adást szeretnél nézni, illetve a videótár funkciónkat használni, azt csak regisztrációval és előfizetéssel tudod megtekinteni.

X